#metoo.

Naast een welnessparadijs voor koeien is Agroplaza ook een waar walhalla voor poezen en katers. Hoewel boerderijkatten er doorgaans zijn voor het vangen van allerlei ongedierte heeft
de kleine boerin er haar levenswerk van gemaakt om al deze schepsels tam te maken. Dat is haar prima gelukt, op één poes na. Die laat zich door niemand betasten, maar staat wel steeds met de neus vooraan als de voerbak wordt gevuld. En zelfs dan kun je nog een hengst krijgen van dat ondankbare secreet. Vijf poezen lopen er rond op het erf en één kater. Deze laatste leeft als God in Frankrijk met zoveel vrouwelijk schoon om zich heen. En daar zit nu ook meteen het probleem, deze jonge Adonis bezwangerd keer op keer de aanwezige dames en dat moet nu maar eens stoppen. Wij willen geen #metoo discussie op Agroplaza.

Chagrijnige vrouwen.

De oudste poes in dit harem en tevens ook de favoriet van de kleine boerin hebben we twee jaar geleden al naar de veearts gebracht voor een geboortebeperkende ingreep. Dus nu is het tijd voor twee andere poezen om hetzelfde lot te ondergaan. Ik ben het geleur met die jonge katjes zat.Ik heb een mooie poezenreismand aangeschaft en duik nog ergens een plastic krat met deksel op, zo kunnen de sisters samen de gang naar de veearts maken. De grote boer krijgt de eer om de dames te vangen. Poes 1 is een lieverd en laat zich makkelijk in het poezenmandje stoppen, die is er klaar voor. Poes 2 is een stuk lastiger. Deze dame laat zich eigenlijk alleen door de kleine boerin aaien en toespreken maar die is helaas niet aanwezig. De grote boer zal dat varkentje wel eens wassen want die kan wel tegen chagrijnige vrouwen. Er komt een bakje melk aan te pas maar als de grote boer poes 2 vast pakt om in de krat te stoppen komt haar ware aard naar boven. Dit is geen poesje om zonder handschoenen aan te pakken maar zelfs de handschoenen die de boer draagt bieden geen bescherming tegen haar verwoestende uithaal. Ze krabt en bijt  fel van zich af want zo laat een vrouw zich niet behandelen. Ze trekt nog net niet aan zijn haren. De grote boer vloekt en wordt boos, met stemverheffing probeert hij haar te imponeren maar daar is poes 2 niet van onder de indruk. Met vereende krachten krijgen de grote boer en ik poes 2 uiteindelijk dan toch in de krat. Deksel dicht, een kleine baksteen er bovenop en hup in de auto er mee.

Eind goed al goed.

De grote boer denkt de situatie volledig onder controle te hebben maar niets is minder waar. Tijdens het rijden
springt poes 2 gewoon uit de krat en rent de auto rond om vervolgens onder de voorruit neer te ploffen en de grote boer boos en hautain aan te kijken. Daar zijn poezen heel goed in, in the silent treatment. Gelukkig krijgt de grote boer de auto en de poezen heelhuids bij de veearts en poes 2 laat zich, zo mak als een lammetje in de krat terug stoppen en afvoeren naar de operatietafel.

Bij terugkomst worden de dames opgewacht door de kleine boerin, de strobaal ligt al klaar, een handdoekje en de geruststellende woordjes doen hun werk. De sisters ontwaken en zullen snel merken dat het moederschap voor hen niet meer is weggelegd.

En nou maar hopen dat de grote boer geen #metoo beschuldiging aan zijn overall krijgt.