Over mij

Als ik op 06-06-66 het levenslicht zie in het ziekenhuis van het Brabantse Veghel ligt er een heel leven,  in het zonnige zuiden, voor me. Opgegroeid in Geldrop en na wat omzwervingen door het land voor studie en werk, kom ik uiteindelijk weer in Eindhoven terecht. De stad waar ik op school heb gezeten, heb gewerkt, ben uitgegaan en regelmatig in het mooiste voetbalstadion van het land heb gezeten. In 2000 ga ik in mijn eentje op vakantie naar Nieuw Zeeland en leer daar, zittend aan de Tasman Glacier en uitkijkend op Mount Cook, een boer met blauwe ogen kennen. Deze boer woont niet op het Zuidereiland maar gewoon in Twente. Na twee jaar heen en weer rijden tussen Brabant en Twente vindt hij dat ik maar definitief naar zijn boerderij moet komen want, “het is namelijk makkelijker om één vrouw te verplaatsen dan zestig koeien”.
Daar heb ik het maar mee te doen.

En zo geschiedde. In 2002 kom ik te wonen op een melkveehouderij en akkerbouwbedrijf grenzend aan een prachtig natuurgebied, samen met de grote boer en zestig koeien. De oude boer en oude boerin wonen in een stulpje naast ons.  Ik ruil de Bossche Bollen in voor Kozakken,  ben hier soms nie een bietje ziek maar sloerig in de rakkert en hang een PSVshirt in de gang naast een shirt van FC Twente.

In de loop der jaren komt er steeds meer erfgoed op Agroplaza. Naast de kleine boer en de kleine boerin lopen er ook nog twee honden en een soms ontelbaar aantal katten op het erf.  Als ik, in 2012, begin met bloggen over het leven op de boerderij zijn de kleine boer en de kleine boerin nog maar acht en zes jaar oud.

Het schrijven over het leven op het Twentse platteland doe ik graag en met veel plezier. Ik schrijf als ik inspiratie heb, de ene maand is dat wat meer dan de andere maand. Maar altijd met het doel de lezer te vermaken en een kijkje in mijn leven te geven.

Ik wens je veel leesplezier en “aj nog wat te drammn hebt” na het lezen van een blog, dan kun je een reactie achterlaten.

  Houdoe en bedankt

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogs op deze website of heb je vragen of opmerkingen,
laat het me weten via facebook, Instagram of info@boerdereilenenzeilen.nl

Op de blogs die je leest op deze website rust auteursrecht, tenzij anders vermeld. Wanneer je een tekst of gedeeltes daarvan, wilt gebruiken, vraag dan even toestemming. De link mag gedeeld worden op social media.