Het moet er dan nu maar eens van gaan komen. We kunnen niet langer meer wachten op de Nederlandse politiek, dat
doen we al zo’n 15 jaar en je vraagt je af hoeveel méér tijd ze daar in Den Haag nodig hebben voordat er eens een beslissing wordt genomen. Voor de lezer die het nog niet helemaal begrijpt, zie mijn blog Lieve Sharon

Ondanks het feit dat ik ben opgegroeid met de Brabantse wijsheid  “goei werk hét tijd nodig”  zijn er grenzen aan ons geduld en die zijn nu bereikt. De grote boer en de kleine boerin zitten op zondagmiddag aan de eetkamertafel en onder het genot van een bakkie leut en een glaasje ranja worden de plannen gesmeed en wordt er keihard onderhandeld. De grote boer is bereid de kuilplaten te verleggen zodat er een paardenbak kan worden gemaakt maar dan blijven de koeien voorlopig nog wel in de stal. Er moet ergens geld mee verdiend worden om de studie van de kleine boerin te kunnen bekostigen en dure paarden te kunnen kopen. Schoorvoetend gaat ze akkoord, met die koeien, maar ze mogen niet langer blijven dan strikt noodzakelijk. De grote boer is er alles aan gelegen om Agroplaza te behouden voor zijn nageslacht dus die heeft inmiddels het stadium bereikt dat hij (bijna) overal mee akkoord gaat. Ze zouden er iets van kunnen leren in Den Haag van zijn flexibiliteit en doortastende manier van beslissen, dat doet ie goed. Dan komen ze op het punt van de studie van de kleine boerin die moet leiden tot een echt beroep. De kleine boerin heeft een aantal opties met betrekking tot haar carrière:

–       Werken in een dierenwinkel.

–       Dierenarts worden.

–       Paardenfokker worden.

–       Een combinatie van bovenstaande.

Belangrijk punt hierbij is wel dat ze zich tot doel heeft gesteld met zo min mogelijk studie zo snel mogelijk rijk te worden.          En dat blijkt lastiger dan gedacht. Werken in een dierenwinkel is geen garantie voor een welgesteld leven, voordeel is wel dat je er niet zo heel lang voor naar school hoeft. Dierenarts worden vergt lange studies en levert een prima salaris op. Maar of je er echt rijk van wordt valt te betwijfelen. Bijkomend nadeel vindt ze toch wel dat je dan af en toe met je hele arm in een…………………………

Welke studie er gevolgd moet worden om paardenfokker te worden is niet duidelijk, dat moeten we nog uitzoeken. Dat
je er stinkend rijk mee kunt worden klinkt haar als muziek in de oren, maar dat dat slechts voor weinigen is weggelegd wil ze liever niet horen. De keuze is snel gemaakt, ze wil dierenarts en paardenfokker worden, dat lijkt haar wel wat.  Ze moet nog even aan haar verkering vragen welke rol die voor zichzelf heeft bedacht op  Agroplaza 2.0. Ik moet stiekem lachen, mijn schoonzoon wordt niet gevraagd óf hij wel op Agroplaza wil werken maar wát hij denkt te gaan doen in dat paardenparadijs.  De grote boer moet blijven om haar te helpen met al die peerdkes, de kleine boer wordt geacht te gaan verhuizen te zijner tijd. En ik dan ? Ik mag ook blijven. Om het huishouden te doen want daar heeft zij geen tijd voor.
Oké dit was de eerste onderhandelingsronde, er zullen er nog wel een paar volgen dus ik neem voorlopig mijn verlies. Als ze maar weet dat ik straks ook aan die onderhandelingstafel zit, ik ben tenslotte mede-eigenaar van Agroplaza 1.0.