De tante van de kleine boer en de kleine boerin is door een, door haar verguisde collega, uitgedaagd voor de ALS Icebucket Challenge. Tante is de beroerdste niet en is bereid een bak ijswater over zich heen te laten storten, geld te doneren en vervolgens door te gaan met datgene waar ze mee bezig was: het lezen van de krant.

Maar, grote nicht vindt dit alles een verwerpelijk idee. Er zijn miljoenen mensen in de wereld die snakken naar een emmer water. Tja, daar zit natuurlijk wat in. Tante besluit dat grote nicht dan maar met een alternatief voor het ijswater moet komen. We zijn benieuwd maar misschien kan ik grote nicht een tipje geven.

Ik zeg: STRONT. Genoeg op voorraad en gratis af te halen op Agroplaza. Alles wat niet blijft plakken na het storten mag meegenomen worden naar huis en op het tuintje gegooid. Mestoverschot ook weer wat kleiner, tuintje duurzaam en groeizaam.

Alhoewel, tante moet natuurlijk daarna wel even onder de douche gaan staan. We kunnen haar niet zo riekend naar de stront naar huis sturen. Toch moeilijker dan gedacht: wereldverbeteraar zijn.