Het is ons weer gelukt, Het heeft elke zomervakantie weer de nodige voeten in aarde maar aangezien de bewoners van Agroplaza graag op vakantie gaan, zijn we bereid om alle zeilen bij te zetten om dat mogelijk te kunnen maken.

Waar de oude boer en de oude boerin voorgaande jaren altijd op het bedrijf bleven als wij naar paradijselijke oorden vertrokken, gingen zij dit jaar gelijktijdig op vakantie. 

De uitdaging om alles geregeld te krijgen was dus dit jaar ietsjes groter maar wij houden wel van een beetje spanning in ons leven.

Het bedrijf werd tijdelijk overgenomen door een bedrijfshulp, buurmeisje zou de planten af en toe voorzien van een heerlijke plens water en de twee waakhonden hadden eindelijk ook eens een keer vakantie. Zij gingen uit logeren in de grote stad.

Voor vertrek kreeg de bedrijfshulp nog een uitdrukkelijk opdracht om goed voor het hele kattenspul te zorgen want de kleine boerin maakte zich daar wat zorgen over. We hebben haar maar niet verteld dat de bedrijfshulp geen katten knuffelt, dat stond niet in zijn taak-functieomschrijving.

Halverwege de vakantie stuurde ik een berichtje naar de hondenoppas met de vraag of de twee logeetjes zich een beetje gedroegen. Wat blijkt, ze hebben grote neef de stuipen op het lijf gejaagd. Tijdens een uitlaatrondje hadden de twee het voorzien op een eend. Tja, het zijn en blijven jachthonden met een grote voorliefde voor water. Eend deed dienst als speelgoed, vond dat niet heel erg leuk en is waarschijnlijk even buiten westen geweest of hield zich dood om de aandacht af te leiden. Grote neef en een andere voorbijlopende  hondenbezitter wilde kosten wat het kost het leven van deze weerloze eend redden en belde de dierenambulance. Toen de dierenambulance eindelijk arriveerde op de plek des onheils was de vogel, uhhh eend, gevlogen.

Wat een koelbloedig optreden, ik ben trots op grote neef. Thuis op Agroplaza zou de grote boer mij hartelijk uitlachen als ik voor zou stellen om de dierenambulance te bellen om een slachtoffer van zinloos hondengeweld te redden. Maar om heel eerlijk te zijn, daar kennen we onze trouwe viervoeters te goed voor. Die kunnen heel stoer doen maar als het er op aan komt overleeft elk slachtoffer van hun pesterijen.

Gelukkig hebben the partners in crime al weer een uitnodiging voor volgend jaar op zak, dus blijkbaar heeft grote neef hen vergeven.

Een weekje Zuid Limburg en een weekje Duitsland, prachtig weer, veel gezien, veel gedaan en vanaf de tuinstoel kon de grote boer via zijn telefoon alle verrichtingen van de koeien volgen. Dat laatste werd mede mogelijk gemaakt door onze Helmondse campingburen. De grote boer, kniepköttel als hij is, bleef lang nadenken over de vraag of hij wat geld tegen een kortdurend wifi-abonnementje aan zou smijten.

Die besluiteloosheid kon de campingbuurman niet langer aanzien en daarom bood hij spontaan aan om via zijn wifi in te loggen op de melkrobot. Gevolg hiervan was wel dat diezelfde buurman elke ochtend kwam vragen of de koeien in het rood of in het geel stonden, er ging een wereld voor hem open.

Dus bij deze, buren hartelijk bedankt voor de gezelligheid en de wifi. We zullen het niet gauw vergeten en als jullie ooit in de buurt van Agroplaza zijn staat de koffie klaar en is de Twentse krentewegge gesmeerd.

Houdoe en bedankt.