De spanning stijgt op en rond Agroplaza. De tijd dringt, we volgen het nieuws  op de voet en de kleine boer is bijna 24/7 online om de laatste ontwikkelingen te monitoren. Voor zover dat dat mogelijk is, want daar zit ‘m nu net de kneep. Online op Agroplaza betekent even zo vaak offline of in gewoon Nederlands, traaaaaaaaag internet.

Eén van de geneugten van wonen in het buitengebied is dat het soms lijkt alsof de tijd even heeft stil gestaan, hénig an zeggen de Tukkers dan. Onthaasten is een groot goed en de vele trekkers op de weg dragen daar hun steentje aan bij.

Maar de hedendaagse boer en zeker ook zijn kroost kan niet meer zonder internet, dus ook op Agroplaza vliegen de
bits and bites je om de oren. Zelfs de oude boer kan niet meer zonder zijn Ipad. Gek worden wij met zijn allen als
er weer geen verbinding is. Of als we tien minuten moeten wachten totdat het nieuwsoverzicht eens up-to-date is, als er geen productiecijfers beschikbaar zijn of als de kleine boerin maar twee minuten de tijd heeft om een virtueel paard te kopen en vervolgens de aankoop van haar leven mist.

Uitzending gemist ? Trek er maar twee uur voor uit voordat je de hele aflevering van Mijn leven in puin hebt gezien op de Ipad. Die leuke tweedehands hond op Marktplaats ligt al lang in zijn nieuwe mand voordat ik überhaupt een bod heb kunnen uitbrengen. En daardoor loopt die tweedehands hond een prachtig vrij leven, met een leuke andere soortgenoot, op de boerderij mis.

Dus al die bewoners van het buitengebied die tot op heden nog steeds geen aanmelding hebben gedaan, doe dat nu. En snel een beetje, de sluitingstermijn is 25 april en de benodigde 50% is nog niet gehaald.

De bewoners van Agroplaza eisen glasvezel en wel nu meteen.