Ik durf best te beweren dat wij op Agroplaza op een moderne manier bezig zijn met de rundveehouderij. Zoals velen al weten hebben we een duurzame toko met die mooie zonnepanelen op de stal. Er draait een melkrobot op volle toeren, de mestrobot snort gezellig over de roosters, we hebben een koe-kiek-kassie (een camera in de stal en in de kraamkamer) en we doen aan koeienwelness. De dames hebben namelijk de beschikking over een heerlijke massageborstel en krijgen eens in de zoveel tijd een pedicure.

Maar op 1 gebied heeft de grote boer nog ideeën uit de tijd van de houten gulden. Wij hebben namelijk gewoon nog een echte stier, KI is slechts bij zeer hoge uitzondering toegestaan. Enfin, deze stier paradeert tussen de 70 vrouwen door en voelt zich de koning te rijk.

We hebben er al een aantal gehad: stieren. Enkele jaren geleden was Arnold (Schwarzenegger) King of the Stable, hij produceerde goed maar op een gegeven moment ging de leeftijd hem parten spelen. En dan blijkt de grote boer gewoon weer een echte ondernemer, Arnold moest weg en vervangen door een jonger exemplaar. Dat was (Ussain) Bolt, rap in de benen maar wat klein van stuk, maar daar had de grote boer wat op gevonden. Op de afwerkplek werd er gewoon een stuk uit de bodem verwijderd waardoor de dame in kwestie wat lager stond en Bolt zijn werk goed kon doen. Voor hoeveel nageslacht Bolt heeft gezorgd weet ik niet precies, het waren er heel wat. Maar ja, ook aan Bolt zijn tijd kwam een eind. En toen duurde het even voordat er een opvolger was.

De grote boer meldt dat er weer een nieuwe stier is maar veel méér info krijg ik niet. Hij heeft zijn twijfels over de capaciteiten van de stier. Misschien heeft hij het bonnetje nog en kan hij hem ruilen? Ik ben toch wel nieuwsgierig geworden en we lopen naar de stal. Daar staat ie dan: een kleine, roze stier met een blik in de ogen alsof ie elk moment in huilen uit kan barsten en heel even denk ik zelfs dat ie kwispelt.

Hmmmmmm, ik snap de twijfel. De grote boer kijkt zwijgend toe.

Heeft deze stier een naam vraag ik? De grote boer schudt zijn hoofd, nee stier heeft geen naam. Niet zoals zijn roemruchte voorgangers, die hadden namen met aanzien. Deze niet, helemaal niks.

Ik kijk weer naar de kleine stier en zeg: Ieniemienie, we noemen hem Ieniemienie.

De grote boer zucht en sjokt naar buiten, waarschijnlijk gaat ie het bonnetje zoeken. Ik loop ook weg maar draai me nog één keer om:  waarschijnlijk is zijn gereedschap ook Ieniemienie en daar hebben we niks aan. Misschien moet de grote boer toch maar op zoek naar een Pino.