Het is zomervakantie en ook op Agroplaza is het dan een beetje komkommertijd en dat terwijl wij aardappels verbouwen. Probeer dat maar eens uit te leggen. Het houdt in dat het gras gemaaid en ingekuild is, de maïs nog niet gehakseld kan worden, er even geen kalfjes geboren worden, de aardappels nog door moeten groeien voordat we ze de puree in helpen en de kindertjes de hele dag in het zwembad plonsen en elkaar het leven zuur maken. Niets nieuws onder de zon dus. Ik kan de lezer dan ook geen vermakelijke belevenis voorschotelen wel een kwestie voor degene die het interesseert.

Agroplaza is redelijk actief op de sociale media. De website Boerdereilen en zeilen is in de lucht en ook op Facebook laten wij ons niet geheel onbetuigd. Ik probeer de Facebookpagina een beetje leuk te vullen met óók andere zaken dan alleen de belevenissen op Agroplaza en dus struin ik het www af op zoek naar leuke filmpjes, artikelen, gadgets en dergelijke.

Wat mij daarbij opvalt is, als we de sociale media mogen geloven, wij met zijn allen de hele dag door aan het
genieten zijn. Of als we dat op dit moment nog niet doen, we daar toch eens heel rap mee moeten beginnen. Zet een leuk zomers kiekje op Facebook en  de bevelen om te genieten komen in sneltreinvaart binnen. Like de locale
sushibar en de oplettende reageerder draagt mij op om te genieten van al deze heerlijkheden, terwijl volstrekt onduidelijk is of ik die schotel met zeewier wel heb gewonnen.   Overigens hebben wij geen sushibar in de nabijheid van Agroplaza maar dit even ter illustratie, het kan ook zo maar de plaatselijke Trekkerslep of Hooiberghut wezen die geliked wordt. Vermeld je in de What’sappgroep dat je een paar dagen weg gaat en dus niet bereikbaar bent en hup daar gaan we weer, geniet, geniet, geniet. Als de zomervakantie net is begonnen moeten we genieten van de rust van het niets doen, is de zomervakantie
afgelopen moeten we weer genieten van de rust, de reinheid en de regelmaat.

Genieten is in, er gaat blijkbaar geen dag voorbij dat we geen reden kunnen bedenken om niet te genieten. Ik ga toch een keer de proef op de som nemen en zet op mijn FBpagina dat ik naar de tandarts moet voor een wortelkanaalbehandeling. Ik ben reuze benieuwd of er dan nog zoveel te genieten valt.

Ik ben geen doemdenker hoor, maar soms ben ik gewoon even niet te genieten.