De bewoners van Agroplaza kunnen hun geluk niet op. Het zal niet lang meer duren voordat we met één druk op de knop 600 foto’s van de mobiele telefoon naar de PC kunnen sturen in minder dan drie dagen tijd.  Of dat de kleine boerin een spelletje kan downloaden op de tablet zonder te hoeven schreeuwen, zuchten of gooien met diezelfde tablet. Dat laatste is enorm overdreven, dat heeft ze nog nooit gedaan maar het had niet veel gescheeld.   De kleine boer kan straks in een poep en een scheet zijn bladmuziek up- of downloaden vanaf de One Drive zodat hij nog diezelfde dag kan beginnen met oefenen. En last but not least, we hoeven straks niet meer elke keer bij het aanzetten van de TV, eerst een heel menu  te doorlopen
waarbij signalen opgestart moeten worden, zenders geïnstalleerd en Asca-schotels gedetecteerd moeten worden.

Glasvezel is on it’s way.

Dat we daarvoor een paar dagen lang om moeten fietsen of rijden omdat de weg open ligt vinden we niet erg. Integendeel, we zullen het werkvolk van harte voorzien van koffie, thee en koekjes, desnoods van gratis trage wifi zodat zij met het thuisfront kunnen Snapchatten.  We stellen eveneens onze toilet beschikbaar om de hoogste nood te kunnen lenigen. Maar in ruil daarvoor verwachten wij natuurlijk wel noeste arbeid van deze mannen, geen negen tot vijf mentaliteit alstublieft. Wat voor menig burger heel gewoon is, is voor de bewoners van het buitengebied niet zo vanzelfsprekend. Hadden we tien jaar geleden nog geen aansluiting op het riool en dreven de drolletjes gewoon door de sloot, we beschikken wel  al langere tijd over verharde weg en leidt het karrespoor alleen nog maar naar de mooie heide achter ons bedrijf. Dat karrespoor past nou eenmaal prima  in het romantische beeld  dat velen hebben van  het platteland en wij houden dat beeld graag, deels,  in stand. Het leven op een boerderij heeft nou eenmaal zijn  voordelen en nadelen.

Maar deze ontwikkeling is ongekend en we zijn er dan ook helemaal klaar voor. Het agrarische gebied rondom Agroplaza wordt eindelijk,  digitaal ontsloten.