Naar aanleiding van de, in 2016,  definitieve aanwijzing van onze achtertuin als Natura 2000 gebied had ik besloten om pas vanaf 2 januari 2017 na te gaan denken over de toekomst van Agroplaza en haar bewoners.

Omdat ik niet helemaal onvoorbereid aan deze taak wilde beginnen heb ik de voorspellingen voor 2017 er maar eens bij gepakt om te kijken of er nog zaken zijn waar ik en mijn tweelingzus,  rekening mee moeten houden. Degene die mij goed kennen weten dat er geen échte tweelingzus is maar wel een fictieve. Zo eentje uit de sterren. Ik ben namelijk onder het sterrenbeeld Tweelingen geboren.


Blijkbaar wordt ik in 2017 stabieler en minder beweeglijk. Dat vind ik een voorspelling van lik-m’n-vestje  want ik heb inmiddels de 50 aangetikt dus dan is dat een logisch gevolg.  Maar dan komt het, op huiselijk vlak komt er een ingrijpende verandering. Die had ik wel al aan zien komen maar in de praktijk moet mijn innerlijk toch even schakelen. Ik toon doorzettingsvermogen ook als het moeilijk is.

Daar hebben we de poppen al aan het dansen, dacht ik nog vier jaar de tijd te hebben om na te denken over en uitvoering te geven aan Natura 2000,  krijg ik dat volgens de sterren allemaal al in 2017 op mijn bord. Maar blijkbaar ga ik ook een grote reis maken, eentje die ik altijd al had willen maken. Fijn hoor,  Suriname staat hoog op de bucketlist en dat gaat dan nu gebeuren.  Hoe  ik dat allemaal moet gaan combineren in één jaar tijd  is mij nu nog even een raadsel maar ik ben zeker van mijn zaak, ga mijn eigen gang en twijfel niet.

Het wordt een druk jaartje en voordat ik met een definitieve planning begin kijk ik voor de zekerheid ook nog maar even naar wat de sterren in petto hebben voor de grote boer. Het is wel handig als dat een beetje past.

Communiceren is het toverwoord voor 2017. Hoe leuk is dat als je een grote boer hebt van het,  min of meer,  zwijgzame type.  Een, niet-lullen-maar-poetsen-type.

Hij maakt korte metten (met wat staat er niet bij) en trekt definitieve strepen onder dingen waarbij hij absolute besluiten neemt. Gelukkig is de liefde het antwoord op alles.

Dat beloofd wat voor dit jaar. Ik heb maar niet gekeken naar de voorspellingen voor de kleine boer en de kleine boerin, als ik daar ook nog rekening mee moet gaan houden is het allemaal niet meer te overzien.

Ik zal 2017 gelaten over mij heen laten komen.