De oplettende lezer weet dat dit niet altijd geldt op Agroplaza. FC Twente-PSV blijft een beladen onderwerp maar als Oranje speelt dan zijn de grote boer en ik het opvallend vaak eens met elkaar. Het WK in Brazilië wordt daar waar mogelijk op de voet gevolgd door de hele familie. De kleine boer is van de administratie: doelsaldo’s, eindstanden, groepsindelingen, oranje M&M’s tellen want o jee de kleine boerin zal er maar eens één meer hebben. De oranje catering komt op mijn conto, de grote boer is van de analyse en de tactische wissels en de kleine boerin? Die is van het principe ”het oog wil ook wat en als je haar maar goed zit”

Ze is verliefd op Klaas Jan Huntelaar. KJ is stoer, heeft een coole kuif en vooral géén plakplaatjes. Dat KJ ook best leuk kan voetballen dat gelooft ze wel. Maar deze kalverliefde wordt tijdens dit WK toch wel zwaar op de proef gesteld. KJ staat niet in de basis en een invalbeurt zit er vooralsnog ook niet in. Totdat de Oranje Leeuwen aan moeten treden tegen de Mexico Banditos en daar zit nou net het probleem. De kleine boerin is net terug van een spetterend handbalkamp en is kats an de latt’n zoals ze in Twente zeggen. Maar ze wil tóch voetbal kijken. En dat lukt best aardig totdat ze halverwege de tweede helft instort. Ze wil naar bed want KJ komt toch niet in actie. Tandjes poetsen en hupsakee het mandje in. Als ik goed en wel weer op de bank zit, wordt KJ in stelling gebracht. Dat kan toch niet waar zijn, ik twijfel even. De grote boer ook, zullen we……….???? We besluiten de kleine boerin te laten genieten van haar welverdiende nachtrust. Totdat KJ scoort en hoe, dan slaat de twijfel toe. Pottommeja wat noe dan? Dit gaat wereldgeschiedenis worden en als de kleine boerin straks zelf boerin is geworden en acht kinderen heeft dan gaat ze misschien nog altijd gebukt onder het feit dat ze haar held niet heeft zien scoren. Dat ze geen deelgenoot geweest is van wat later een totale ommekeer in het Nederlandse Voetbal is gebleken. Als iedereen zegt ”ik weet nog precies waar ik was op 29 juni 2014 toen KJ ONS naar het Wereldkampioenschap schoot” en de dan-niet-meer-kleine boerin moet bekennen dat ze gewoon sliep. Met alle psychologische gevolgen van dien.

Ik ren naar boven, misschien is ze wakker geworden van ons gejuich, maar helaas. Onverrichter zake ga ik weer naar beneden. Het geweten van de grote boer knaagt inmiddels ook al en hij vliegt met twee treden tegelijk naar boven om weer met lege handen naar beneden te komen. Ik ben blij dat ik de volgende dag vroeg de deur uit moet, de grote boer heeft wat uit te leggen denk ik zo. Maar dan is daar gelukkig nog altijd zoiets als Uitzending gemist. Of de poster van het Nederlands elftal waar ze elke avond, voordat ze gaat slapen even op kijkt. Sweet dreams honey.