Ik ben dus eigenlijk een hele moderne “boerin”. Het verzorgen van de catering op een agrarische onderneming is serieuze business en dat gaat me goed af. Koffie met heeeeeeeeeeeeel veel suiker en heeeeeeeeeeel veel melk, grote koeken, macaroni bij tijd en wijle, pizza’s, krentewegge met roomboter en liters cola, ik draai er mijn hand niet voor om. Dat ik buitenshuis werk levert ook een positieve bijdrage aan de beeldvorming over de moderne boerin. En dat ik de boer maan tot het NIET doen van grote aankopen op de vakbeurzen zonder mijn nadrukkelijke toestemming maakt het beeld compleet.

Grote aankopen dienen overlegd te worden aangezien ik graag inspraak wil hebben in de kleur van de trekker, de vormgeving van de zonnepanelen en het schoonmaakgemak van de melktank. Dat ik met mijn Brabantse neus in een echt Twents familiebedrijf ben gevallen heeft niet echt pijn gedaan. Niet bij mij en niet bij de oude boer, zo verzekerde hij mij.

Maar dat de buitenshuis werkende boerin nog altijd bovengemiddeld belast is met de zorgtaken dat is ook op Agroplaza een feit. Er is dus nog wat werk aan de winkel.