De grote boer krijgt het druk, heeeeeeel erg druk. Hoewel wij nog steeds niet weten of Agroplaza over vijf jaar nog bestaat (met dank aan Brussel) is de grote boer van mening dat er tóch geïnvesteerd moet worden. Stilstand is immers achteruitgang is hem op de boerenschool geleerd.

Daarom komen er vandaag 20 nieuwe jongedames in de stal. Deze dames komen van een bedrijf waar de boer er de brui aan heeft gegeven, eigenlijk zijn het dus gewoon vluchtelingen. Die vangen wij uitermate graag op in ons asielzoekerscentrum en bieden ze dus Bed, Bad en Brood zonder daar moeilijk over te doen.

We zijn benieuwd hoe deze deerntjes zich staande gaan houden in de vriendinnenclub die al op Agroplaza huist.

Dat belooft een slapeloze nacht. De stal is groot genoeg, we hebben ruimte voor 115 koeien dus daar ligt het niet aan. Maar de pikorde zal bepaald moeten worden en dat gaat doorgaans gepaard met veel geloei. Dat hebben we wel vaker op Agroplaza van één, twee of drie nieuwe koeien. Maar 20 tegelijk? Het zal een kakofonie van geluid geven.

Maar de grote boer zal vannacht wel stiekempjes dromen van een tweede melkrobot. En ik stop oordopjes in mijn oren, zo komen wij allebei de nacht wel door.