De wereldpolitiek is iets wat doorgaans op de voet gevolgd wordt op Agroplaza. Wij, rundveehouders en aardappeltelers, zijn sterk afhankelijk van vraag en aanbod op de wereldhandelsmarkt. Melkt de grote boer zich helemaal suf om aan al die melkpoedertjes voor China te kunnen voldoen, neemt recentelijk ook nog eens de druk op de aardappeltjes toe. En dan bedoel ik geen waterdruk want de nabije omgeving van Agroplaza heeft het er droger vanaf gebracht dan menig ander aardappelveld in Nederland. Ik bedoel de druk vanuit Rusland.
Van Tsaar Vladimir die onze mooie kwaliteitsproducten bij de grens tegenhoudt en zo zijn onderdanen opzadelt met een tekort aan vitamientjes waardoor de strenge Russische winter wel heel erg moeilijk te doorstaan valt. Daarbij jaagt hij ze ook nog op kosten omdat ze nu groente en fruit uit eigen land moeten gaan eten en dat is nog een hele klus want dat moet eerst nog allemaal verbouwd gaan worden op de
kolchoz. En ondertussen smaakt de Borsjt helemaal nergens naar want daar hoort toch echt een lekker, stevig aardappeltje in. 

Dus Tsaar Vladimir, concentreer je nu gewoon op de dingen die er écht toe doen.