Inmiddels op Agroplaza.

De blaadjes vallen van de bomen, het maïs zit in de kuil en de avond valt steeds vroeger in. Time flies zullen we maar zeggen.

De kleine boer is inmiddels brugpieper af en is een niveau gestegen in de middelbare-school-rangorde. Zijn broodtrommel is evenredig gegroeid aan zijn eigen lengte en hij bevindt zich volop in het puberstadium.

Hij smijt zijn rugzak op de grond en heeft alleen nog maar oog voor zijn mobiel. Aangezien hij de hele weg naar huis geen bereik heeft gehad is het van het grootste belang dat deze verloren 35 minuten zo snel mogelijk worden ingehaald. Je weet immers maar nooit welke briljante snap je gemist  hebt om maar niet te spreken van de 351 appjes uit de bijna evenzovele groepsapps waar je in zit.

Eens moet de eerste keer zijn.

Tussen het swipen en selfiegeklik door roept hij terloops “O ja ik wil even zeggen dat ik mijn eerste onvoldoende heb gehaald”. De grote boer en ik kijken elkaar aan.  

Nou hebben we hem dat wel vaker horen zeggen maar bleek de 5,4 voor ballthrowing toch uiteindelijk gewoon een 5,6 en dus een 6 te zijn.  En toegegeven, hij heeft de hele brugklas niet één onvoldoende gehaald. We hebben hem wel eens aangespoord vooral  een keer gek te doen en er met de pet naar te gooien, dan weet hij ook hoe dat voelt.  Maar dat was uit den boze, het is en blijft een strebertje.

“Een drie” verduidelijkt hij zijn eerdere opmerking en post nog snel even een Insta van een bult op zijn neus.

De grote boer en ik kijken elkaar weer aan. “Een drie voor Grieks, maar dat is niet erg want daar heb je toch niks aan “ zegt hij terwijl hij inlogt op Youtube om één of ander hysterisch kanaal te gaan bekijken. We houden wijs onze mond omdat we er vanuit gaan dat hij elk moment kan losbarsten in een lachbui om zoveel domheid bij zijn ouwelui. Natuurlijk heeft hij geen onvoldoende gehaald, dikke vette prank. Maar als hij languit op de bank valt en voor de tweede keer meldt dat het toch echt een drie was wordt ik nieuwsgierig.

Ik log even in op een hysterisch kanaal en zie daar een heuse drie staan.

De grote boer en ik worden er stil van, zijn eerste onvoldoende voor Grieks notabene. Hoewel ik even moet slikken, het komt tenslotte zo onverwacht, ben ik ook wel een beetje trots.  Een echte onvoldoende en reken maar dat die bij de eerste de beste gelegenheid weer is weggewerkt.

Για όλους είναι μια πρώτη φορά